Fysikalsk medisin

Fysikalsk medisin

Vi, Tore Prestgaard, Simen Haugen og Anders Sætre, er alle legespesialister i fysikalsk medisin og rehabilitering og autoriserte idrettsleger NIMF. Se CV nedenfor.

I vår praksis kan vi vurdere ulike plager i muskel- og skjelettsystemet. Der det anses hensiktsmessig gjøres ultralydundersøkelse. Der det er aktuelt med injeksjoner og andre prosedyrer gjøres dette ultralydveiledet.

Typiske tilstander som er egnet for vurdering og behandling er skader og belastningslidelser i skuldre og armer, samt hofter, knær og føtter. Slimpose- og seneskjedebetennelser er ofte egnet for injeksjonsbehandling.

Større kalkansamlinger i skulder kan behandles med injeksjoner eller forsøk på aspirasjon. For øvrig kan vi gi råd om øvelser og rehabilitering, og vi har et nært samarbeid med fysioterapeuter i tilstøtende lokaler.

I det idrettsmedisinske miljøet har vi et bredt kontaktnett.

Vår praksis drives uten avtale med eller støtte fra det offentlige. Henvisning fra fastlege eller andre er ikke nødvendig,  men ønskelig. Det kan tas direkte kontakt, se ”kontaktinformasjon”.

Vi er tilknyttet Norsk Helsenett, hvilket gjør henvisning fra og tilbakemelding til fastleger og andre raskere og lettere.

Tore A. Prestgaard

Utdannet ved Universität Freiburg, Tyskland, 1980. Allmennlege/spesialist i allmennmedisin i 20 år, deretter videreutdanning til spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering. Overlege ved Kysthospitalet, Stavern i nærmere 10 år. Nå overlege i deltidsstilling ved fysikalsk medisinsk poliklinikk, Drammen sykehus. Har også arbeidet i Tyskland (kirurgi) og USA (allmennmedisin). Autorisert idrettslege NIMF. Har vært styremedlem i NIMF (Norsk forening for idrettsmedisin og fysisk aktivitet) og styremedlem i Scandinavian Foundation of Medicine and Science in Sports. I mange år laglege for Runar og Sandefjord håndball, og for Norges Badmintonforbund. Var også lege for Larvik Håndballklubbs damelag i noen år.

Redigert Tore P (1)
Redigert Simen H

Simen Haugen

Utdannet ved Universitetet i Trondheim, nå NTNU, i 1993. Spesialistutdanning Kysthospitalet ved Stavern og ortopedisk avd. SiV. Godkjent spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering 2001. Autorisert idrettslege NIMF. Jobbet som overlege ved fysikalsk medisinsk avdeling til dags dato, derav 5 år som avdelingssjef. Også noe erfaring fra NIMI Ullevål.

Lege for Norges Orienteringsforbund 1995-1998, laglege Sandefjord Fotball 2000- 2004. I tillegg oppdrag for Norges Skiforbund.

Anders Sætre

Utdannet ved Pècs Medical School, Ungarn, 2000-2006.
Spesialistutdanning, Kysthospitalet ved Stavern, med sideutdanning ved reumatologisk avdeling, Betanien Hospital i Skien.
Godkjent spesialist i fysikalsk medisin og rehabilitering 2013. Nå overlege ved fysikalsk medisinsk poliklinikk, Sykehuset i Telemark.

Medlem i NIMF (Norsk forening for idrettsmedisin og fysisk aktivitet). Autorisert idrettslege NIMF. Lege for STAG (Stavern Agnes idrettsforening). Tar oppdrag for det norske rugbylandslaget.

anderssaetre